معروف ترین جاذبه های گردشگری استانبول

جاذبه های گردشگری استانبول
کشور ترکیه در سال های اخیر به خوبی توانسته با رونق گردشگری، گامی مهم و موثر در این صنعت بردارد. گردشگران و مسافران فراوانی سالانه به مقصد ترکیه سفر می کنند و از دیدنی های جذاب آن لذت می برند.
شهر استانبول که یکی از شهرهای پرطرفدار ترکیه است و مقصد گردشگری با اهمیتی محسوب می شود.
تنگه بسفر
تنگهٔ بُسفُر یا تنگهٔ بوسفور باریکه آبی در کشور ترکیه است که دریای سیاه را به دریای مرمره میپیوندد. این تنگه دو قاره اروپا و آسیا را از یکدیگر جدا میکند. شهر استانبول در دو طرف این تنگه قرار دارد.
از بسفر بهعنوان باریکترین تنگه جهان یاد میشود که قابلیت کشتیرانی در آن وجود دارد. بیشتر قسمتهای کرانه تنگه بسفر به حالت مسکونی درآمده است و حدود ۱۷ میلیون از جمعیت استانبول در دو سوی آن زندگی میکنند.
فرقی نمیکند که در ساحل باشید یا از قایقی درون آب به خشکی نگاه کنید، هر دو سمت تنگه زیباست. کنار ساحل پر از مکانهای تاریخی، قلعهها و خانههای بزرگ چوبی است که در گذشته برای ثروتمندان ساخته شده بودند.
میدان تکسیم
تکسیم در بخش اروپایی این شهر و در منطقه بی اوغلو (Beyoglu) که یک منطقهی قدیمی با بافت قدیم است، قرار دارد. میدان تکسیم در انتهای شرقی خیابان استقلال واقع شده است. این میدان قدیمی در یکی از توریستیترین مناطق شهر استانبول واقع شده که نگاه گردشگران را به خود خیره میکند. میدان تکسیم همیشه مرکز برگزاری جشنهای شب سال نو بوده و مردم را گرد هم جمع میکند و فضایی گرم و دوستانه از این مردم خونگرم به نمایش میگذارد.
هرچند بیشتر بافت این محله، بافت قدیم بهحساب میآید اما در کنار این بافت فرسوده، ساختمانهای نوساز مدرن و لوکس، مکانهای تفریحی قابلتوجه، این خیابان را به یک فضایی شلوغ، سرزنده و مملو از کافه و رستورانها تبدیل کرده است که توجه توریستها را به خود جلب میکند.
میدان محبوب تکسیم نماد جمهوری مدرن ترکیه است و به دست آتاتورک رقم خورده است. در مرکز این میدان، بنای یادبود جمهوری واقع شده است و این میدان را به محلی مهم برای برگزاری رویدادهای ملی این کشور، مثل سالگرد استقلال ترکیه و دیگر جشنها مثل جشن شب سال نو که به آن اشاره کردیم، تبدیل کرده است.
خیابان استقلال
استقلال معروف ترین و محبوب ترین خیابان در شهر جذاب استانبول است که روزانه 3 میلیون بازدیدکننده خارجی و داخلی دارد. خیابان استقلال در شهر استانبول همان قدر برای خوشگذرانی و تفریح اهمیت دارد که خیابان ولیعصر تهران. با این تفاوت که در خیابان استقلال تنها پیاده ها هستند که فرمانروایی می کنند و هیچ خبری از ماشین و اتوبوس نیست. این خیابان به قدری معروف است که فرقی نمی کند تا به حال به استانبول سفر کرده اید یا خیر، به زودی و به راحتی خواهید توانست خودتان را به خیابان استقلال برسانید.
استقلال خیابانی عریض و سنگفرش شده است که از سویی به میدان معروف تقسیم (Taksim Square) می رسد و از سویی دیگر به ایستگاه متروی شیشانه (Şişhane). طولی برابر با 1.4 کیلومتر دارد و در منطقه اروپایی بی اوغلوی استانبول قرار گرفته است. هنگامی که در این خیابان قدم می زنید با انبوهی از بوتیک های کوچک و بزرگ رو به رو می شوید که در میان آن ها برندهای نام آشنا نیز به چشم می خورند. علاوه بر این، تعداد زیادی کافه و رستوران، کتابفروشی، سالن سینما و تئاتر و شیرینی فروشی های قدیمی شهر در همین خیابان جا خوش کرده اند.
کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه در استانبول را میتوان یکی از زیباترین آثار تاریخی این شهر بزرگ و قدیمی دانست، قدمت این کاخ به دوره عثمانی بر میگردد. باغ سرسبز و زیبای این کاخ تاریخی یکی از زیباترین جاذبههای بخش اروپایی شهر استانبول محسوب میشود، اغلب توریستهایی که به این شهر سفر میکنند برای گرفتن عکس یادگاری و تماشای این کاخ زیبا از نزدیک حتما سری به آن میزنند.
کاخ دولما باغچه بزرگترین کاخ کشور ترکیه نیز میباشد که از دوره سلطنت خاندان عثمانی به جای مانده، این کاخ زیبا در کرانه شرقی تنگه بسفر واقع شدهاست. کاخ مجلل دولما باغچه محل زندگی ۶ پادشاه عثمانی بوده و آتاتورک بنیانگذار جمهوری ترکیه نیز در یکی از اتاقهای این کاخ جان به جان آفرین تسلیم کردهاست.
مسجد سلیمانیه
ساخت مسجد سلیمانیه به قرن شانزدهم هجری برمیگردد. این مسجد روی تپه سوم استانبول ساختهشده است. انتخاب این مکان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
شاید سلطان میخواسته پس از مرگش هم فرمانروای غیابی استانبول باشد. حتی ممکن است سلطان میخواسته با این روش مسجد را به آسمان نزدیکتر کند تا دعاها در آن زودتر مستجاب شود. درهرصورت، انتخاب مکان ساخت مسجد بر عهده سلطان سلیمان بوده و چه در سرش میگذشته که مسجد را روی تپه ساخته، خدا میداند.
پایههای اولیه مسجد سلیمانیه استانبول در سال ۱۵۵۰ میلادی گذاشته شد و ساختن آن هفت سال طول کشید تا سرانجام در سال ۱۵۵۷ میلادی از این مسجد بزرگ رونمایی شد و آن را افتتاح کردند.
انتخاب لقب دومین مسجد استانبول برای مسجد سلیمانیه کاری شایسته بود. چراکه بعد از مسجد ایاصوفیه، این مسجد ازنظر مساحتی از تمام مسجدهای سطح شهر بزرگتر است.
این مسجد بزرگ حوادث تاریخی زیادی را از سر گذرانده است. آتشسوزی بزرگِ سال ۱۶۶۰ میلادی، دامنش را تا مسجد سلیمانیه رساند و به آن صدمات جدی وارد کرد. البته در زمان سلطان محمد چهارم بخشهای آسیبدیده ترمیم شد تا مسجد سلیمانیه همچنان نگینی در میان جاذبه های استانبول بدرخشد. با این وجود، رگههایی از سبک معماری باروک در اثر بازسازی در مسجد دیده میشد که طرح اولیه آن را تغییر داده بود.
موزه باستان شناسی استانبول
موزه باستان شناسی استانبول که قدمت چند هزار ساله این شهر را به نمایش گذاشته یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است که توانسته به واسطه زیبایی و شکوهش هر ساله تعداد بی شماری از گردشگران را به سمت خود بکشاند و آن ها را از مرز محدودیت زمان و مکان عبور دهد و دنیایی وسیع رو دیدی باز تر را به آن ها هدیه دهد .
افراد علاقه مند و توریست ها می توانند با مراجعه به محله سلطان احمد که در قسمت اروپایی شهر قرار دارد و درست در مجاورت کاخ توپکاپی استانبول موزه باستان شناسی مهیج و خیره کننده باستان شناسی را مشاهده کنند و البته نا گفته نماند که بعد از بازدید از این موزه افراد می توانند از سایر جاذبه ها و مناطق دیدنی در شهر استانبول که در نزدیکی این موزه قرار گرفته اند مانند مسجد ایا صوفیه استانبول نیز دیدن کنند و از مشاهده آن نهایت لذت را ببرند .
بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول محل فروش ادویههای رنگ به رنگ است؛ مکانی جذاب که میتوانید در حین گردش، ادویههایی باکیفیت و خوشعطر مورد نیاز خود را تهیه کنید یا از آنها برای عزیزان خود سوغاتی بخرید.
بازار ادویه استانبول یا بازار مصریها (به زبان ترکی میصیر چاریشی) در سال ۱۶۶۰، در منطقه صنعتی و شلوغ امینونو ساخته شد. محصولات از داخل و خارج از سرزمین عثمانیها وارد این بندر میشدند و آنها را با کشتی به جاهای دیگر صادر میکردند.
امروزه در این بازار مغازهها به خریدوفروش ادویه مشغول هستند؛ اما بهدلیل حضور گردشگران، در برخی از قسمتهای آن تاجران زیادی به فروش راحتالحلقوم و دیگر شیرینیهای سنتی ترکی هم میپردازند. در این بازار میتوانید بهترین ادویهجات، شیرینیهای سنتی، خشکبار، خاویار، پنیر ترکی، آجیل، موم عسل، چای و قهوه را پیدا کنید. اگرچه بازار ادویه استانبول بسیار شلوغ است؛ اما همه آنها گردشگر نیستند. مردم محلی استانبول برای خرید به مراکز خرید قدیمی و تاریخی میروند. علاوه بر تمام خوراکیهای مذکور، میتوانید حوله، دمپایی، سبد و قوطیهای عجیبوغریب را در بازار ادویه پیدا کنید.
مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا را به عنوان یکی از خاص ترین مساجد شهر می شناسند زیرا ساخت این مسجد به حدود 500 سال پیش بازگشته و به همین دلیل گنجینه ای از خاطرات را در دل خود جای داده است.
امپراطوری عثمانی طی حدود 600 سال حکومت خود، مساجد زیادی در سرتاسر منطقه تحت حکومتش ساخت . دلیل این امر، اهمیتی بود که دولت برای دین اسلام قائل می شد. این موضوع حتی سبب شده بود امپراطوری عثمانی بعد از تاسیس، رفته رفته بسیاری از کلیساهای ساخته شده در دوران بیزانس را نیز به مسجد تغییر کاربری بدهد. اغلب آن ها همچون مسجد رستم پاشا استانبول امروز جزو خاص ترین، تاریخی ترین و باشکوه ترین بناهای تاریخی دنیا به شمار می روند. در حال حاضر بازدید از مساجد قدیمی و آثار تاریخی مذهبی، جزو اصلی ترین برنامه های هر تور استانبول محسوب می شود.
موزه پرا
موزه پرا نمایشگاهی است بسیار دیدنی واقع در ساختمانی باستانی متعلق به قرن نوزدهم میلادی که آثار هنری گرانبهایی را با محوریت خاورگرایی و نگارگری عثمانی در معرض بازدید شیفتگان و عاشقان هنر مشرق زمین قرار داده است. این موزه جذاب که در منطقه دیدنی و پرجاذبه بی اوغلو واقع شده است.
موزه پرا استانبول مجموعه آثاری هنری مشتمل بر نگارگری عثمانی و کاشی و سرامیک استان کوتاهیه را در خود جای داده است. نقاشی مربی لاک پشت که گران ترین، برجسته ترین و مشهورترین شاهکار هنری تاریخ ترکیه به حساب می آید، در این موزه قرار دارد. بهترین مکان در ترکیه برای آشنایی با نقاشی و هنر شرق شناسی در سده هفدهم میلادی است.
برج گالاتا
برج گالاتا در بخش اروپایی استانبول و قسمت گلدن هورن قرار دارد و تاریخچه آن به دوران امپراطوری بیزانس و قرن ۱۴ میلادی برمیگردد. گالاتا دارای یک برج در دریا و برج دیگر بر روی خشکی است. شهرت این برج به دلیل چشم انداز زیبایی است که از شهرتاریخی Peninsula ، منطقه تاریخی گلدن هورن و بسفر به بازدید کنندگانش هدیه میدهد. اما در کنار برج گالاتا، پل گالاتا نیز بسیار معروف است. این پل به روی شاخ طلایی (گلدن هورن) واقع شده و مطمئنا تصاویر زیادی از آن را در وبلاگ ها و مجلات اینترنتی مشاهده کرده اید. ماهیگیرانی که برای صید روی پل گالاتا می ایستند، صحنه زیبا و دلنشینی را می آفرینند.
پل گالاتا تاریخ رنگارنگی را پشت سر گذشته و تا به امروز ۵ بار مورد بازسازی قرار گرفته است. با ایستادن روی پل گالاتا می توانید از یک طرف بخش آسیا و از طرفی دیگر بخش اروپایی استانبول را تماشا کنید.