معروف ترین جاذبه های گردشگری ایروان

 معروف ترین جاذبه های گردشگری ایروان

جاذبه های گردشگری ایروان


اولین کشوری که مسیحیت را به عنوان دین ملی خود اعلام کرد، کشور ایروان بود. این کشور خانه کلیساهای بی‌شمار و زیبایی است که اغلب در مناطقی با طبیعتی بکر ساخته شده‌اند

پایتخت و بزرگترین شهر ارمنستان، ایروان است. اغلب گردشگرانی که ارمنستان را برای سفر انتخاب می‌کنند به ارمنستان می‌روند زیرا در این شهر رود زیبایی به نام هرازدان جریان دارد که چهره‌ی شهر را زیبا نموده است. همچنین بناهای تاریخی و موزه‌های منحصربه‌فردی نیز در ایروان وجود دارد که سبب شده گردشگران به این شهر علاقه‌مند باشند.

مجسمه مادر

مجسمه مادر ارمنستان که نمادی از ارزش های ملی و میهنی کشور ارمنستان است، برفراز شکویی در شهر ایروان محل بازدید هزاران توریست و گردشگر است. این مجسمه بلند و باشکوه، تاریخچه ای جالب داشته و به نوعی به نماد ارمنستان تبدیل شده است.

مام ارمنستان ، تمثیلی شخص گونه از کشور ارمنستان است. مجسمه مادر ارمنستان نیز بر اساس همین مفهوم ساخته شده و نمادی از پیروزی و غرور و افتخار برای مردم این کشور است. اگر به شهر ایروان سفر می کنید، حتما بازدید از این مجسمه و جاذبه های اطراف آن را در دستور کار خود قرار دهید.

مجسمه مادر ارمنستان خود 22 متر بلندی دارد. ارتفاع مجسمه و سکویی که در زیر آن است در مجموع به حدود 51 متر می رسد. این مجسمه یکی از بزرگ ترین مجسمه ها در ارمنستان محسوب شده و در ساخت آن از مس و بازالت استفاده کرده اند.

میدان جمهوری

میدان جمهوری ایروان یکی از مهمترین و معروف ترین جاذبه های شهر ایروان است که جاذبه های متعددی را در خود جای داده است. این میدان دارای طراحی زیبا و پیچیده ای به شکل بیضی است، به طوری که نظر همه را به خود جذب می نماید. این میدان زیبا در تابستان ها نمای دیگری پیدا می کند زیرا در روبروی موزه، فواره های موزیکال روشن می شود. در جشن های ملی، در این موزه غوغایی پا برجاست زیرا مراسم های بسیار در آن اجرا می گردد و مردم ارمنستان، در آن جا جمع خواهند شد.

مردم ارمنستان، جشن ها و اعیادشان را به خوبی برپا می کنند. به طوری که در این موزه زیبا می توانید رقص آتش بازی و دیگر کار هایی که آنجا انجام می شود را ببینید. مهمترین دلیلی که موجب اهمیت این جاذبه در ایروان شده نیز اجرای مراسم های مهمی از جمله رژه نظامی در روز استقلال ارمنستان هرساله در این مکان برگزار می شود.

دژ اربونی

دژ اربونی ارمنستان در سال 782 پیش از میلاد مسیح توسط ارگیشتی پادشاه اورارتو ساخته شد. در پژوهش های باستان شناسان، کتیبه ای سنگی متعلق به روزگار حکمرانی ارگیشتی در محوطه دژ اربونی کشف شد که بر اساس آن، ارگیشتی خود را سازنده این بنای عظیم و ستاینده خدای خلدی می خواند.

 این دژ نظامی بر مکانی بلند ساخته شد تا دیدبانان حکومت اورارتو بتوانند با اشراف بر رود ارس، از مرزهای این سلسله محافظت کنند. این دژ یکی از مهمترین مراکز نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اورارتو محسوب می شده است. ارگیشتی پادشاه اورارتو پس از آنکه موفق به فتح مناطق شمال ایروان و شرق دریاچه سوان شد، تصمیم به ساخت دژ اربونی گرفت. بنا به گفته پژوهشگران، اسرای جنگی و زندانیان زن و مرد، برای ساخت این بنای عظیم به کار گرفته شدند.

دژ اربونی ایروان ارمنستان که با نام آرین برد به معنای قلعه خون نیز شناخته می شود، دژ اربونی، یکی از مهمترین قلعه هایی است که این سلسله در مرزهای شمالی سرزمین خود ساخت.

گورستان یرابلور

گورستان نظامی یرابلور در ناحیه مالاتیا سباستیا شهر ایروان قرار گرفته و از پیکر سربازان ارمنی که در طی جنگ قره باغ کشته شده اند، حفاظت می کند. از دیگر چهره های میهن پرست تدفین شده در این گورستان می توان به آندرانیک اوزانیان، مدافع شجاع وطن در برای حمله ترکیه در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم و وازگن سارگسیان، نخست وزیر کشور که در سال 1999 در محل مجلس به قتل رسید، اشاره کرد.

در روزهای تعطیلات سنتی ارمنستان نظیر دوشنبه عید پاک (Easter Monday) با تصویری غم انگیز و بسیار تلخ تر از دیگر گورستان های ایروان روبروست. دلیل این غم و اندوه زیاد تازه بودن داغ جنگ قره است، جنگی که در سال 1989 تا 1994 اتفاق افتاد و اغلب بازدیدکنندگان از آن خانواده و بستگان درگذشتگان و فداییان این جنگ می باشند.

خانه موزه مارتیروس ساریان

موزه مارتیروس ساریان موزه ای در ایروان است که به نام مارتیروس ساریان، نقاش بزرگ و صاحب سبک ارمنی نامگذاری شده است. این موزه در کنار خانه و استودیو مارتیروس ساخته شده است، اینجا از سال 1967 به عنوان شاخه ای از گالری ملی ارمنستان فعالیت می کند.

موزه در ابتدا ساختمانی دو طبقه بود اما در سال 1967 یک گالری سه طبقه نیز به آن افزوده شد. معماری و ساخت آن توسط معمار معروف، الکساندر تامانیان (Tamanian Alexander) انجام شده است. مارک گرگوریان (Mark Grigorian) نیز طراحی بخش‌هایی از موزه را بر عهده داشته است. این مجموعه شامل 160 نقاشی است که مارتیروس طی دوره‌های مختلف زندگی خود کشیده است. داستان‌ها و رویاها (1904-1907)، سگ های استانبول (1910)، تصویر خویشتن (1909)، یار در ایروان (1929) و افسانه (A fairytale) که آخرین کار وی بود، از جمله آثار موجود در موزه است. بخشی از هنر این هنرمند با سنّت گذشته ترکیب شده است. او تمام زندگی خود را به سرزمین مادری سوسیالیست و مردم آرمان گرای ارمنی، جهت ایجاد آینده ای روشن خود اختصاص داد. هر ساله در 28 فوریه در روز تولد وی معروف مراسمی در موزه برگزار می شود.

کاسکاد -هزار پله ایروان

بنای کاسکاد درواقع تشکیل‌شده از 500 پله به عرض 50 سانتیمتر است که دسترسی به بخش‌های مرتفع را تسهیل می‌کند. این پله‌ها با گل و درخت‌کاری و همچنین با فواره‌ها و حوض‌های مختلف و تزیینات معماری که برگرفته از نقوش باستانی امپراتوری ارمنستان است، تزیین شده‌اند. همچنین در جای‌جای این بنا، مجسمه‌ها و هنرهای محیطی از هنرمندان سراسر دنیا کار شده است. زیر این پله‌ها نیز ساختمانی برای برگزاری گالری و نمایشگاه‌های هنری احداث شده است.

ساخت مجموعه‌ی کاسکاد در سال 1971 و در زمان حکومت شوروی آغاز شده بود؛ و طرح اولیه در سال 1980 به پایان رسید؛ اما بازسازی و تکمیل پروژه از سال 2002 شروع شد و تا سال 2009 ادامه داشت. خیابان منتهی به کاسکاد تامانیان نام دارد که برگرفته از نام یکی از توسعه‌دهندگان اصلی ایروان است. الکساندر تامانیان معمار شهرسازی است که منطقه‌ی مرکزی ایروان را طراحی و بر اجرای آن نظارت کرد. از همین رو مجسمه بزرگ تامانیان در بخش جنوبی این پارک قرار داده شده است.

یادمان نسل‌ کشی ارمنی‌ ها

در سال 1915 ارمنی‌ها به دست ترکان عثمانی کشته شدند که به نسل کشی ارامنه معروف است. در سال 1965 میلادی یک بنا به مناسبت پنجاهمین سالگرد نسل کشی ارمنی‌ها ساخته شد، نام این ساختمان به ارمنی زیزِرناکابرت معروف گردید که به قلعه‌ی پرستوها (به دلیل اینکه پرستو همیشه به لانه خود باز می‌گردد حتی اگر لانه‌اش ویران شده باشد) نیز معنی می‌شود. در روز 24 آوریل هر ساله مردم ارمنی تمام جهان به بنای یادمان نسل کشی ارمنی‌ها می‌آیند و در این مکان جمع می‌شوند و خاطره‌ی آن‌ها را گرامی می‌دارند.

این بنا دو ساختار متفاوت دارد که هر یک موضوعی خاص را بیان می‌کنند. اولین فاکتور خاص ساختمان نسل کشی ارامنه، 44 ستون سوزنی شکل است که تولد دوباره‌ی ارمنی‌ها را نشان می‌دهد و به عنوان یک نماد شناخته می‌شود. دومین فاکتور شاخص این بنا دوازده ستون که به شکل دایره در یک رأس دور هم چیده شده‌اند، هر یک از این ستون‌ها نماینده یک استان از دوازده استان از دست رفته‌ی ارمنستان است که اکنون به ترکیه تعلق دارد. در وسط این سازه‌ی دایره‌ای شکل آتشی روشن می‌کنند که خاطره‌ی قربانیان آن واقعه را زنده نگه می‌دارد. اگر به طور واضح‌تر بخواهید درباره‌ی این حادثه بدانید باید سری به موزه قتل عام ارامنه بزنید که در کنار این ساختمان قرار دارد. علاوه بر تمام این سازه‌ها دو دیوار ده متری را در کنار یادمان نسل کشی ارامنه می‌بینید که روی آن نام تمام شهرها و روستاهای ارمنی سابق که شامل این حادثه شده‌اند را نوشته‌اند.

موزه یرواند کوچار

موزه یرواند کوچار در سال 1989 در جایگاه استودیو مایسترو (Maestro’s studio) افتتاح گردید. گرچه شاهکارهای هنری وی در موزه هایی متفاوت در سراسر دنیا به نمایش گذاشته می شوند اما این موزه تنها جاییست که می توان در آن به یک جمع بندی جامع درباره مسیر زندگی خلاقانه وی، نقاشی ها، آثار گرافیکی و مجسمه های بی نظیری که در دوران زندگی اش در تفلیس، پاریس و ایروان خلق نموده دست یافت. این موزه امروزه یک مرکز تحقیقاتی و تبلیغاتی بسیار مهم در عرصه هنر آوانگاد تاریخی در منطقه به شمار می رود.

بازار ورنیساج

بازار ورنیساج ایروان پر است از انواع صنایع دستی جالب و دوخته یا ساخته شده توسط هنرمندان ارمنی از قبیل کیف های رنگارنگ و زیبا، نقره جات، سکه های قدیمی، برخی کتاب های نفیس، شال و روسری های زیبا، انواع اشیاء چوبی، شیشه ای و یا فلزی شامل ظروف، تمثال ها، مجسمه های چوبی، شطرنج (که در این کشور پرطرفدار است)، زیورآلات خانمها از قبیل گردن بند، گوشواره، دستبند های زیبا و ... که با قیمت های مناسب به فروش گذاشته می شوند. همچنین در گوشه و کنار این بازار می توانید انواع کیف و کفش های جالب و یا لباس های یادگاری با آرم و نمادهای ارمنستان و ایروان را خریداری کنید.

بخش بزرگی از بازار ورنیساج مختص به آثار هنری و نقاشی های بسیار زیبای هنرمندان ارمنی است که تابلوهای خود را جهت فروش به بازار آورده اند و طرح های بسیار زیبایی دارند از جمله طبیعت ارمنستان، آثار تاریخی ارمنستان، کودکان ارمنی و...